Jedna z řeckých a vegetariánských pochutek. Řekové ze zeleniny milují dýně a cukety a právě v dnešním receptu zkombinujeme tyto dva druhy a uděláme si z nich originální zuchinni.
Suroviny(3 osoby):
- 1/2 dýně hokkaido
- 1/2 větší cukety
- hladká mouka
- 2 ks vejce
- majoránka
- sůl
- pepř
- česnek
Postup přípravy:
Dýni a cuketu oloupeme, zbavíme pomocí lžíce jadýrek a blátivého povrchu. Očištěnou dýni a cuketu nastrouháme najemno. Vymačkáme z nich přebytečnou vodu a přidáme 2 velké stroužky česneku. K tomu ještě přidáme majoránku, pepř a sůl. Promíchanou směs ochutnejte a pokud se Vám bude zdát akorát, tak trochu koření ještě přidejte. Důvod je ten, že jakmile tam přidáte vajíčka a přibližně 3-5 polévkových lžic hladké mouky, tak to chuť směsi lehce ztáhne. Vytvarujte si placičky, které vkládejte na větší vrstvu oleje a osmažte dozlatova. Osmažené zachinni dejte na kuchyňské utěrky a talíř okapat, aby nebyly mastné.
Hotové zuchinny můžete podávat například s bramborovou kaší nebo si k nim můžete udělat výborné řecké tzatziky – recept ZDE.