V dnešním receptu si uvaříme společně špenátové penne, které ještě trochu vylepšíme žampióny. Pokrm je pro přípravu velmi snadný, a tak věříme, že jej zvládne opravdu každý. Další výhodou je ta, že je velmi rychlá příprava. Včera jsme si je dělali po prvé a pevně věříme, že si špenátové penne s žampióny oblíbíte stejně tak, jako my.

 

Suroviny(4 osoby):
  • 500 g těstovin typu Penne
  • 500 g listového špenátu
  • 3 velké stroužky česneku
  • 300 g žampiónů
  • 1 velkou cibuli
  • 250 ml smetany na vaření
  • 100 ml mléka
  • 300 g nivy
  • sůl
  • olej na smažení
Postup přípravy: 

Pro začátek přípravy špenátových penne s žampióny budeme potřebovat hrnec s osolenou vodou. K tomu kapku oleje, aby se těstoviny nepřilepily. Necháme vařit vodu a jakmile začne vařit, přidáme penne. Mezitím si vymačkáme listový špenát. Dále budeme potřebovat 3 stroužky česneku a jednu velkou cibuli. K tomu ještě nesmíme zapomenout na žampióny, které oloupeme od slupky a nakrájíme na čtvrtinky.

Vezmeme si nyní velkou pánev, na kterou dáme olej a přidáme cibulku. Jakmile se lehce prorestuje, přidáme žampióny. Ochutnáme žampióny a pokud jsou už měkčí, přidáme k směsi orestovat listový špenát. Párkrát prohodíme na pánvi a necháme prorestovat. Prorestovanou směs zalijeme smetanou, zmírníme plamen, stále mícháme. K tomu přidáme rozpustit nivu, kterou máme připravenou na malé kousky. Omáčka na penne by měla být velmi hustá kvůli zredukované smetaně a nivě, to je v pořádku, proto dle potřeby přilijeme mléko. Nakonec smícháme s uvařenými penne. Špenátové penne se žampióny ochutnáme a v případě potřeby lehce můžeme dochutit solí, pepřem nebo česnekem.

TIP: Podáváme v hlubokém talíři se sklenkou bílého, sladkého vína.