Řekové a řecký salát drží pospolu už dlouho. Naše návštěva na Thassosu, kde nám majitelka hotelu odhalila pár řeckých receptů byla úspěšná a právě mezi recepty se s námi podělila i o recept na řecký salát.

Suroviny(2 osoby):

  • 3 velká rajčata keříková
  • 1/3 větší salátové okurky
  • 1 menší cibule
  • 100 g fety
  • sůl
  • pepř
  • česnek
  • sušené bylinky
    • petržel
    • celer
  • olivový olej

 

Postup přípravy:

Rajčata a okurku nakrájíme na větší kusy. Cibuli nakrájíme na tenká kolečka a fetu na malé obdelníky – množství záleží opět na tom, jak budete chtít. Suroviny smícháme dohromady v misce a přidáme velký stroužek česneku, sůl, pepř, sušené bylinky (petržel, celer) a zakápneme olivovým olejem.

Připravený salát můžeme servírovat samostatně s pečivem nebo k nějakému jídlu jako oblohu.

My jsme jej využili například k Zuchinni a bylo to výborné!