Řekové a řecký salát drží pospolu už dlouho. Naše návštěva na Thassosu, kde nám majitelka hotelu odhalila pár řeckých receptů byla úspěšná a právě mezi recepty se s námi podělila i o recept na řecký salát.
Suroviny(2 osoby):
- 3 velká rajčata keříková
- 1/3 větší salátové okurky
- 1 menší cibule
- 100 g fety
- sůl
- pepř
- česnek
- sušené bylinky
- petržel
- celer
- olivový olej
Postup přípravy:
Rajčata a okurku nakrájíme na větší kusy. Cibuli nakrájíme na tenká kolečka a fetu na malé obdelníky – množství záleží opět na tom, jak budete chtít. Suroviny smícháme dohromady v misce a přidáme velký stroužek česneku, sůl, pepř, sušené bylinky (petržel, celer) a zakápneme olivovým olejem.
Připravený salát můžeme servírovat samostatně s pečivem nebo k nějakému jídlu jako oblohu.
My jsme jej využili například k Zuchinni a bylo to výborné!