Dnes si ukážeme nějakou zajímavou polévku, která nás nasytí, protože to bude spíše takový hustší krém, ale za to bude chuťově úplně geniální. Dýňový krém je na přípravu opravdu jednoduchý a dělá se téměř sám.
Na přípravu budeme potřebovat(4 porce):
- 1 větší dýni odrudy Hokaido
- zeleninový vývar nebo bujón
- 200 ml smetany na vaření
- kari
- sůl
- pepř
- oregáno
- bazalku
- pažitka
- zakysaná smetana nebo bílý jogurt
Postup přípravy pokrmu:
Dýni si nakrájíme na menší kusy tak, aby se nám dobře loupala. Očistíme ji od semínek a nečistot, poté oloupeme slupku. Ze semínek můžeme udělat jednoduchou chuťovku – Pražená dýňová semínka. Oloupanou dýni nakrájíme na menší kousky, aby se rychleji uvařila a lépe se poté mixovala. Vezmeme si hrnec a do vroucího vývaru/bujónu, vložíme kousky dýně a necháme povařit tak 20 minut. Jakmile dýně bude měkká, je správný čas dýňový krém dodělat. Kousky dýně rozmixujeme ponorným mixérem a poté vložíme smetanu na vaření. Polévku stáhneme na mírný plamen, aby se nám nesrazila a dochutíme podle našich chuťových pohárků pomocí kari, soli, pepře – vše podle chuti. Výborná kombinace je i s chilly papričkou, ale s tou raději opatrně. Pokud máte polévku dochucenou dle svých představ, nakonec můžeme servírovat.
Na servírování můžete použít kopeček zakysané smetany nebo bílého jogurtu, na který vložíte trochu oregána, bazalky a pažitky a uvidíte, že si na této polévce pochutnáte.
TIP: Polévka je poměrně hustá a sytá, proto opatrně. Bohatě na porci dospělého stačí 2 naběračky.