V dnešním receptu se podíváme na něco, co si bez problému můžete udělat doma rychle, ale hlavně chutně.

Jedná se o obdobu pravých mexických Burritos, které se jedí v Mexiku velmi často. Na tomto jídle je skvělé to, že si jej můžete upravit podle vlastních chuťových pohárků.

Ze začátku máme dvě možnosti, jak tento pokrm začít. Můžeme si tortilly koupit a nebo si udělat obdobu sami doma. Pokud si budete chtít tortily sami udělat, tak vězte, že je to velmi rychlé na přípravu.

Na domácí tortilly budeme potřebovat(4 porce):

  •  2 hrnky hladké mouky
  • 0,5 hrnku vlažné vody
  • 50ml oleje
  • špetku soli

 

Náplň Burritos(2 porce):

  • 200g rýže
  • 100ml zakysané smetany
  • 1 lžíce hořčice
  • zelenina (to, co máte rádi. My dávali rajčata, kapie, cibuli. Určitě nic nezkazíte fazolemi)
  • sýr dle chuti

 

Domácí tortilly jednoduše vytvoříme tak, že do větší mísy nasypeme hladkou mouku, osolíme a promícháme. K tomu přidáme vodu, olej a opět promícháme v hladké a pružné těsto.

Pokud je těsto příliš řídké, přidejte trochu mouky a pokud naopak, tak trochu vody.

 

Náplň do Burrita je taktéž jednoduchá a rychlá. Do vroucí vody v hrnci uvaříme rýži. Jakmile rýže bude hotová, tak na rozpálenou pánev vložíme orestovat zeleninu. Následně přidáme rýži, promícháme, ochutíme kořením. Ideální je, pokud máte mexické koření, které se používá klasicky na Burrita, jako je Fajita nebo Taco. Pokud nemáte, vůbec nevadí, sůl, pepř, nějaké grilovací koření, co zrovna doma máte to v pohodě jistí. Směs ochutíme podle libosti. Na závěr přidáme hořčici a zakysanou smetanu. Po vložení smetany ihned stáhneme z přímého ohně, aby se nám nesrazila. Ve finále už stačí jen párkrát sebejistě prohodit na pánvi a můžeme naskládat na tortilly. Jakmile směs je na tortillách, posypeme jej lehce sýrem, opět, dle vlastního výběru. Připravené Burrita by se správně měla skládat jako palačinka, nebo štrůdl, pěkně uzavřené, aby nic nevytékalo. My jsme si to lehce upravili a přeložili tortillu napůl, tudíž jsme jej skládali jako Quesadillas, protože se to pak mnohem lépe konzumuje. Na rozpálené pánvi bez tuku opečeme tortillu, která nám i posléze rozehřeje sýr. Pokud budete motat tortillu na pravé Burrito, tak se rozkrajuje šikmo na půl. Jestliže zvolíte způsob skládání, jako my, tak servírování vidíte na obrázku.