Tento recept můžeme využít jako rychlovku, předkrm, ale i slanou chuťovku z dýně. Tato dýňová chuťovka je velmi rychlá a chutná. Výroba těchto pražených semínek z dýně je velmi jednoduchá. Pokud si koupíte celou dýni, můžete ze zbytku zkusit například:

  1. Lahodný dýňový krém
  2. Tradiční řecký pokrm Zuchinni z cukety a dýně

Suroviny:

  • 1 dýně Hokaido
  • sůl
  • pečící papír

Postup přípravy:

Dýni vezmeme a rozřízneme tak, abychom se dostali do vnitřku. Uvnitř dýně se nacházejí vlásečnice a semínka, ze kterých chuťovku připravíme. Vlásečnice a poté zbytek dýně můžeme využít pro přípravu dalších pokrmů, jejichž náměty máte uvedeny výše. Z naší dýně tedy odebereme všechna semínka, očistíme, omyjeme. Semínka z dýně rozprostřeme na plech a kuchyňskými ubrousky usušíme, aby nebyly mokré. Vložíme je poté do předehřáté trouby cca na 160°C na 10-15 minut. Pražená semínka z dýně vyndáme, přendáme je do mísy a prosolíme. Servírujeme samostatně.

Přečtěte si informace o Klikvě.