V současné době je bohužel překyselení lidského organizmu velmi častým jevem. Napomáhají tomu přitom určité potraviny, při jejichž trávení se vytváří větší množství kyselin. Které to jsou a čemu se tedy vyvarovat?

Kyseliny se tvoří u každé potraviny

Lidský organizmus vytváří své tkáně s pomocí toho, co přijme v potravě. Je tedy nesmírně důležité, aby tato strava byla pro člověka zdravá a přínosná. Každé tělo přitom při trávení potravy vytváří kyseliny, a to ať už se jedná o cokoliv. U některých potravin přitom dochází k tvorbě většího množství kyselin než u jiných.

Tomuto jevu se také říká Krebsův cyklus, jehož podrobnější popis najdete v mnohých učebnicích. Pro nás je však důležité, že kyseliny by se měly neutralizovat s pomocí zásaditých potravin. Tou nejzásaditější na světě je přitom Reishi – čínská houba prospěšná pro naše zdraví.

Co nás zakyseluje nejvíce

A jaké konkrétní potraviny se tedy nejvíce podílí na překyselení organizmu a vyplatí se je tak z jídelníčku zařadit? Jedná se především o sladkosti, kuchyňskou sůl, alkohol, potraviny s obsahem umělých barviv, uzeniny nebo nápoje sycené oxidem uhličitým.

Pravdou dále zůstává, že česká strava je obecně poměrně dost kyselinotvorná. Alarmující je například naše roční spotřeba cukru na osobu. Ta totiž činí neuvěřitelných 33 kg. Pro zajímavost má větší spotřebu například Izrael nebo USA.

Konzumujte zásadité potraviny

Řešením popsaného problému je zařazení zásaditých potravin do svého jídelníčku. Vyzkoušet můžete například speciální kávu Organo Gold s obsahem houby Reishi, která má pH vyšší než 7. Díky tomu vám pomůže zachovávat tu správnou rovnováhu uvnitř vašeho organizmu.

Produkty s Reishi si můžete jednoduše objednat v e-shopu www.kavareishi.cz.